"Енергоатом" віддав 9 мільйонів на запчастини

Неділя, 23 березня 2014, 11:39

НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Інвестиційна група "Перше Джерело" на придбання запчастин для насосів на загальну суму 9,3 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

З цієї суми 5,47 млн гривень підуть на запчастини для Юно-Української АЕС, і ще 3,83 млн гривень для Рівненської АЕС.

Фірму "Перше джерело" у 2006 році заснували Ігор Прасолов та його дружина Наталія. Прасолов на той момент склав повноваження гендиректора компанії СКМ Ріната Ахметова та обрався до парламенту від Партії регіонів.

Прасолов вийшов зі складу засновників "Першого джерела" у 2009 році, його дружина – у 2010. Їхні частки були перереєстровані на Ірину Коновалову та Ангеліну Удовиченко, незмінну директорку "Першого джерела", яка разом з Прасоловим входила до ради "Українського пенсійного фонду".

Наразі фірма вже переоформлена на Юрія Дєтскова (25%), Марію Оленічеву (49%), Олександра Угненка (25%) та російську фірму "Електротехнічний концерн "Руселпром" (1%) яку контролює Володимир Дорохін.

Юрій Дєтсков упродовж у 2004-2009 рр був директором ТОВ "Ексим-Маркет-Груп", співвласниками котрого були Наталія Детскова,  а також Андрій Юрійович Коврижкін, чий батько Юрій Коврижкін очолював "Енергоатом" у 2008 р., а до того багато років був віце-президентом і першим віце-президентом держпідприємства.

"Перше джерело" почало вигравати тендери у травні минулого року і за цей час отримало замовлення на 63,23 млн грн., усі від "Енергоатому".