Думка експерта: Нову владу повинні ненавидіти

Четвер, 13 березня 2014, 15:51

При владі в Україні не повинні перебувати люди, які вже показали, що вони не можуть нічого зробити.

Про це заявив під час "Екстреного економічного саміту для України"  екс-міністр Грузії з координації економічних реформ Каха Бендукідзе.

"Ви показали, що коли народ прагне чогось домогтися стосовно повалення влади, йому це вдається. А зараз вам треба побудувати владу. Для цього вам треба мати трьох людей. Вистачить трьох, щоб змінити Україну", - вважає він.

"Один має саджати всіх, хто краде. Другий мусить бути готовим знищувати всі можливі перешкоди і не думати про наслідки. І третій має прикривати двох попередніх політично. Якщо у вас буде така трійка, особливо якщо побачите, що вони в уряді, тоді все добре. Якщо ні – все кепсько", - каже Бендукідзе.

За його словами, такі лідери повинні виконувати свою роботу, розуміючи, що їх будуть ненавидіти.

"Якщо реформатори стурбовані тим, що їх потім не оберуть, їх потім усе одно не оберуть у злиденній країні. Коли я став міністром, я розмірковував таким чином: напевно, за два роки зі мною перестануть вітатися всі. Коли ж виявилося, що зі мною деякі продовжують вітатися і навіть добре до мене ставляться, я вирішив, що я щось недоробив", - зазначив грузинський реформатор.

"Передусім не варто лити молоде вино в старі міхи. Не варто знову і знову обирати тих людей, які вже показали, що вони не можуть нічого зробити ", - підсумував він.