ОЕСР відмовилася від Росії на користь України

Четвер, 13 березня 2014, 14:48

За підсумками засідання керуючої Ради Організації економічного співробітництва та розвитку, що пройшло 12 березня, організація призупинила процес вступу РФ.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ОЕСР, пишуть "Весті.Економіка".

"На прохання членів організації генеральний секретар поінформував Російську Федерацію", - підкреслюється в заяві.

Країни-члени ОЕСР також вирішили, що ОЕСР повинна відгукнутися на прохання України для подальшого зміцнення нинішньої співпраці, а також поділитися досвідом з новим керівництвом у Києві, щоб воно успішно вирішило стоять перед ним проблеми.

Раніше британський журнал The Economist заявив, що Росію не слід приймати до ОЕСР, до тих пір поки російський уряд буде проводити політику, що суперечить інтересам західних країн.

У травні 2007 року стартували переговори щодо вступу Росії до ОЕСР. У серпні 2012 року Росія вступила до СОТ і почала переговори про інтеграцію в ОЕСР.

У початку 2013 року заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Денисов зазначив, що переговори щодо входження в ОЕСР мають завершитися в 2013-2014 роках.

У січні поточного року, генсек ОЕСР Хосе Анхель Гурріа попередив, що при виконанні всіх необхідних умов Росія вступить вже в 2015 року.

Як і Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (ФАТФ), ОЕСР складає списки держав, провідних недобросовісну податкову конкуренцію.