Рідна фірма радника Кернеса отримає 44 мільйони за проспект Гагаріна

Середа, 5 лютого 2014, 11:17

Управління з будівництва Харківської міськради 29 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Паркінг+" на реконструкцію проспекту Гагаріна за 43,99 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Згідно з техзавданням, на неозначеній ділянці проспекту мають замінити покриття проїздів та тротуарів, встановити нові світлофори, реконструювати контактну мережу тролейбуса, реконструювати дощову каналізацію та систему зовнішнього освітлення, територію озеленити. Термін виконання визначений на кінець 2015 року.

Разом з тим, як повідомляли місцеві ЗМІ, реконструкція проспекту, що тривала два роки, була завершена ще в серпні 2013 року. Тоді ж про завершення робіт повідомляв і заступник директора Департаменту будівництва й дорожнього господарства Ігор Жданюк. Зокрема 15 серпня він розповідав, що "тролейбусну контактну мережу вже зараз переносять на нові опори".

Фірма "Паркінг+" виграє будівельні тендери у Харкові регулярно, за останні шість років компанія отримала замовлень на 705,20 млн гривень.

Як зазначається, директором та співзасновником "Паркінг+" до січня 2010 року був Володимир Чумаков. У січні 2010 року його призначили радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ, тоді ж фірму перереєстрували на Галину Давидову.

В травні того ж року Чумакова призначили головою Департаменту будівництва міськради, котрий він очолює і понині. З липня 2011 року список власників "Паркінг+" поповнили Вячеслав Блінкін та офшор з Віргінських островів "Валдхелм Tрейдінг корп.".

Вячеслав Блінкін є бізнес-партнером Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим. Чумакова і Блінкін разом заснували фірму ТОВ "Укрбудмонтаж".

Галина Давидова раніше очолювала та входила до переліку співзасновників обслуговуючого кооперативу "Житлово-Будівельний Кооператив "Триумф". Пізніше його співвласником стала Алла Добкіна - мати Михайла Добкіна.

Що ж до вищезгаданої віргінської фірми "Валдхелм Трейдінг корп.", то окрім "Паркінгу" вона також є власником ще низки українських компаній. У 2007 році на неї було переоформлено ТОВ "Санстріт".

В 2011-2012 роках співвласником "Санстріту" разом з віргінцями - спочатку через ТОВ "У.С.К.", потім через фірми "Спецстроймонтаж-Інтер" і "Будівельник" - був Анатолій Денисенко, у 2010-2012 роках депутат Харківської міськради, а тепер народний депутат обраний від Партії регіонів по виборчому округу №173 у Харківській області.

На нинішньому тендері "Паркінг+" мав двох конкурентів - комунальне СПРБА міста Харкова "Шляхрембуд" і ТОВ "Спецбуд-3". Останнє раніше вигравало тендери, перебуваючи в стані ліквідації.