Управління Нацбанку викинуло 12 мільйонів на протипожежну безпеку

Понеділок, 3 лютого 2014, 11:37

Національний банк уклав угоду з корпорацією "Трансекспо Систем Менеджмент Груп" на технічне переоснащення комплексної автоматизованої системи безпеки Головного управління Нацбанку.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, вартість угоди становить 12,20 мільйона гривень.

У вартість договору включено придбання устаткування газового пожежогасіння, систем відеоспостерження, сигналізації і оповіщення, його монтаж і пусконалагоджувальні роботи. Строк виконання робіт не повинен перевищувати 350 календарних днів.

"Трансекспо Систем Менеджмент Груп" контролюється родиною Мазоверів, очолює корпорацію Володимир Мазовер.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було дніпропетровське ТОВ "Басис-Компані" Валерія Тощєва з заявкою на 3% дешевшою. Згідно з умовами тендеру, оцінка пропозицій включала також тривалість виконання робіт.

Дешевша пропозиція ТОВ "Одесем" Олександра і Валентини Денисенків всього за 3,01 млн гривень була відхилена через невідповідність умовам документації конкурсних торгів. Зокрема у розрахунку договірної ціни не враховано обладнання, відсутній розрахунок вартості експлуатації машин та механізмів.

За інформацією видання, кошти, виділені на оновлення системи пожежегасіння одного офісу управління Нацбанку, більші від виділених групою ДТЕК Ріната Ахметова на модернізацію аналогічної системи Зуївської теплоелектростанції.

У 2013 році на теплоелектростанції за 12 млн гривень було впроваджено автоматизовані системи пожежегасіння у машинному залі, над вугільними конвейерами.