ЄБРР вкладе 100 мільйонів у розвиток енергоефективності в Україні

Понеділок, 3 лютого 2014, 11:15

Європейський банк реконструкції та розвитку приступив до реалізації нової програми фінансування в розмірі 100 мільйонів доларів, спрямованої на підтримку розвитку стійких джерел енергії та енергоефективності в Україні.

Про це йдеться в повідомленні банку, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, "Райффайзен Банк Аваль " став першим банком - учасником цієї нової програми і отримає від ЄБРР фінансування в обсязі 20 млн доларів.

Метою програми, як наголошується в повідомленні банку, є впровадження нових навичок в енергетичному секторі України на основі фінансування проектів через мережу українських банків.

"Залученням інвестицій в енергоефективні технології проект допоможе Україні поступово скоротити свої загальні потреби в енергії і поліпшить стан навколишнього середовища", - йдеться в повідомленні.

"Райффайзен Банк Аваль" та інші банки, які приєднаються до цієї програми пізніше, будуть надавати кредити на реалізацію в Україні проектів енергоефективності та стійкої енергетики українським компаніям, що відповідає певним вимогам", - наголошується в повідомленні ЄБРР.

Водночас, банк не повідомляє, протягом якого періоду він має намір вкласти ці кошти в проекти з енергоефективності.

Як нагадали в ЄБРР, програма фінансування сталої енергетики є продовженням Української програми енергоефективності, в рамках якої через п'ять фінансових посередницьких установ було профінансовано 77 проектів енергоефективності по всій країні в 2007-2013 роках.