Рада скасувала пільги депутатам

П'ятниця, 28 лютого 2014, 11:50

Верховна рада підтримала законопроект щодо скасування та обмеження депутатських пільг.

"За" прийняття законопроекту №1075, автором якого виступили народні депутати "УДАР"  проголосувало 301 народний депутат із необхідних 226.

Зідно із пояснювальною запискою, метою законопроекту є Скасування невиправданих переваг щодо надання чинним законодавством народним депутатам України, порівняно з іншими категоріями громадян; досягнення більшої соціальної справедливості.

Крім того, даним законопроектом скасовано низку норм, якими народним депутатам України створюються відповідні привілеї та переваги.

Зокрема, вилучено норми закону щодо:

- зарахування часу, коли народний депутат тимчасово не працював, у зв’язку з неможливістю надати йому попередню, або  рівноцінну роботу, до загального і безперервного стажу роботи;

- зарахування до загального трудового стажу перерви в роботі дружини (чоловіка) народного депутата у разі непрацевлаштування її (його) за місцем проживання чоловіка (дружини), що давало право на встановлення процентних надбавок до заробітної плати, на пенсію на пільгових умовах і у пільгових розмірах.

Нагадаємо, раніше ВР не підтримала законопроект опозиції про скасування необгрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Як повідомлялося, кошторисом Верховної ради на 2011 рік було передбачено понад 86 мільйонів гривень на пільги колишнім народним депутатам.

Економічна правда