Фірма сина Януковича найбільше збагатилась на вугільних тендерах. Фото

Понеділок, 24 лютого 2014, 12:03

Асоціація "Донбаський розрахунково-фінансовий центр" ("ДРФЦ") належить сімейству Віктора Януковича, хоча раніше це постійно ним заперечувалось.

Про це стало відомо із доповідної записки, знайденої журналістами в Межигір’ї і опублікованої на Facebook Катериною Каплюк, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, документ скерований на ім’я Дмитра Сидляренка - в.о. директора ТОВ "Танталіт" (володіє "Межигір’ям")  і підписаний Д.Козлитиним - старшим юрисконсультом "Менеджмент Ассетс корпорейшн" ("МАКО", володіє Олександр Янукович).

У ньому йдеться про потребу підписати і передати протокол зборів засновників "ДРФЦ" - ТОВ "СПС-груп" і "Київтехнопромбуд".

Нагадаємо, що "ДРФЦ" і афільовані з ним фірми з є безумовним лідером у державних вугільних тендерах останніх років.

Заробітки Асоціації складались як з постачання державним шахтам різного обладнання, так і з перепродажу державного вугілля з величезною маржою. Також асоціацію підозрювали у перепродажу вугілля з копанок, пише видання.

 

Після ліквідації "ДРФЦ" її місце зайняли фірми, які пов’язані із асоціацією одним телефоном.

Окрім того, група "ДРФЦ" минулого року за безцінь скупила гірничо-збагачувальні фабрики на Донбасі.

Корпорація "МАКО" Олександра Януковича завжди спростовувала свою причетність як до Асоціації "ДРФЦ", так і до створеного згодом ТОВ "ДРФЦ".

Нагадаємо, що згідно до знайдених в Межигір’ї документів, в.о. директора ТОВ "Танталіт" Дмитро Сидляренко є також  засновником ТОВ "Девелоперська компанія "АВК- фірми, яка облаштовувала побут межигірського палацу.