Прибуток Fannie Mae становив 84 мільярди доларів

П'ятниця, 21 лютого 2014, 20:55

За підсумками 2013 року прибуток іпотечного агентства Fannie Mae становив 84 мільярди доларів, тому що зростання цін на ринку житла США призвело до значного поліпшення показників гіганта іпотечного фінансування.

Про це повідомляють "Вести.ru".

Fannie зазначила, що виплатить в наступному місяці американській скарбниці 7,2 млрд доларів, після того як опублікувала звіт, згідно з яким прибуток компанії в четвертому кварталі становив 6,5 млрд доларів.

Це означає, що іпотечний гігант разом зі своїм конкурентом Freddie Mac зроблять те, що багато хто вважав неможливим ще два роки тому, пише видання.

Вони виплатять уряду в якості дивідендів близько 192,5 млрд доларів проти 187,5 млрд доларів, які компанії отримали від скарбниці в 2008 році.

Як наголошується, головною проблемою стало те, що немає механізму зворотного викупу акцій в уряду, тому компанії не можуть піти від державного контролю.

Угода з надання фінансової допомоги передбачає, що компанії виплачують весь свій прибуток казні протягом необмеженого терміну.

У четвертому кварталі прибуток Fannie зріс в річному вираженні на 7,6 млрд доларів, а за підсумками року прибуток збільшився на 17,2 млрд доларів.