У США з'являться bitcoin-банкомати. Фото

Вівторок, 18 лютого 2014, 12:05

Американці вважають гарною ідеєю створення bitcoin-банкоматів.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Її реалізацією займеться компанія Robocoin, яка обіцяє встановити свою техніку в кількох містах Техасу. До США банкомати з кріптовалютою з'явилися в Канаді.

Автоматизовані обмінники будуть встановлені в Остіні та Сіетлі вже в наступному місяці. У них вмонтують сканер, здатний встановити особу клієнта за паспортом або водійських прав.

Це важливо, оскільки bitcoin часто піддається критиці як інструмент для відмивання грошей та інших нелегальних операцій. Саме Robocoin раніше встановила bitcoin-банкомати в канадському Ванкувері.

Компанія стверджує, що добереться і до Європи з Азією.

Цікаво, що котирування bitcoin на різних біржах в даний момент різняться. Навіть серед "доларових bitcoin" є різнобій. На Mt.Gox, яка припинила виплати клієнтам і взагалі перебуває на межі краху, одна монета коштує всього 318 доларів.

 

А ось на Bitstamp за одиницю кріптовалюти доведеться віддати вже 642 долара. Іншими словами, можна говорити про серйозні проблеми у Mt.Gox, але поки не у всієї bitcoin-системи в цілому.

Наприкінці листопада-початку грудня котирування bitcoin досягали 1200 долара. До цього кілька років кріптовалюта мала обмежене поширення і коштувала не більше 200 долара.

Bitcoin існує у вигляді цифрового коду, і жодна держава не контролює емісію, яка відбувається шляхом Майнінг на комп'ютерах, тобто генерується завдяки залученню електронних обчислювальних потужностей.

Нагадаємо, Росія нещодавно оголосила bitcoin поза законом.