Shell продає активи в Північному морі

Неділя, 16 лютого 2014, 11:04

Концерн Royal Dutch Shell продає свою частку в кількох нафтогазових родовищах в Північному морі.

Про це пишуть "Вести.ru" з посиланням на Guardian.

За даними Guardian, компанія підтвердила плани з продажу своєї частки в трьох проектах: плавучої установки для видобутку, зберігання і відвантаження нафти Анасурія, а також платформах Нельсон і Шон.

Чутки про можливий продаж цих активів почали циркулювати в ЗМІ ще в 2010 році, проте отримали своє підтвердження тільки зараз. У компанії заявили, що "Royal Dutch Shell зберігає прихильність подальшої участі в проектах в Північному морі".

Рішення про продаж активів у Північному морі було прийнято в рамках скорочення витрат компанії. У керівництві Shell вже відзначали, що протягом найближчих 2 років у рамках даної стратегії планується продаж активів на суму 15 млрд доларів.

Ряд експертів відзначають, що рішення могло бути продиктовано як економічними, так і політичними міркуваннями: видобуток нафти в Північному морі продовжує знижуватися. На поточний момент він становить всього 1/3 від обсягів, які демонструвалися на початку 2000 років.

Крім того, референдум про незалежність Шотландії, який буде проведено у вересні 2014 року, а також ризики, асоційовані з її можливим виходом зі складу Великобританії, могли стати додатковими факторами, які спонукали компанію до продажу активів, пише видання.