За рік "Укроборонпром" продав Індії зброї майже на 400 мільйонів доларів

Вівторок, 11 лютого 2014, 13:04

Держконцерн "Укроборонпром" за підсумками 2013 року збільшив обсяг експорту озброєння до Індії в рамках військово-технічного співробітництва у 3,3 разу - до 397,4 млн доларів.

Про це повідомили у прес-службі "Укроборонпрому" з посиланням на заступника генерального директора концерну Максима Глущенко, передає "УНІАН".

"Обсяги торгівлі з Індією за 2012 рік у сфері ВТС становили майже 120 млн доларів. У 2013 році ці показники зросли більш ніж утричі - до 397,4 млн доларів. Ми успішно виконали контракт на постачання ракет Р-27 виробництва ДАХК "Артем". У стадії підписання знаходиться низка опціонів. Успішно розвивається співробітництво в сфері постачання газотурбінних силових установок для кораблів", - цитує прес-служба Глущенко.

За його словами, держконцерн також готовий до тісної інтеграції з метою створення на території Індії виробництва новітніх озброєнь. 

Мова йде про авіабудування, а також виготовлення високоточних озброєнь.

"Укроборонпром" представив низку пропозицій для участі в офсетних тендерах Міністерства оборони Індії, у яких обов'язковою умовою є наявність індійських партнерів", - повідомив Глущенко.