Raiffeisen отримав 12 пропозицій щодо купівлі української "дочки"

Понеділок, 10 лютого 2014, 16:05

Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International отримала 12 пропозицій від потенційних покупців своєї української дочірньої структури, "Райффайзен банк Аваль".

Про це заявив гендиректор банку Карл Севельда в інтерв'ю газеті Die Presse, пише "Прайм".

За словами Севельди, банк веде переговори із зацікавленими сторонами. Деякі з 12 пропозицій були виключені. В даний час ряд зацікавлених сторін проводить due diligence активу.

"Остаточного рішення про продаж українського бізнесу поки не прийнято. Точну ціну продажу я назвати також не можу", - сказав Севельда.

Український бізнес банку отримав минулого року прибуток у розмірі 90 мільйонів євро, а балансова вартість його активів становить близько 820 мільйонів євро. "Райффайзен банк Аваль" має 800 відділень і штат співробітників в 13 тисяч чоловік.

Раніше група повідомляла, що, крім України, проводить аналіз ринків Угорщини та Словенії і не виключає можливості відходу з цих країн.

Австрійський банківський холдинг Raiffeisen International діє на території 17 країн Центральної та Східної Європи, в банку працюють близько 57 тисяч чоловік.