"Дніпроенерго" Ахметова розіграло 70 мільйонів на ремонті

Понеділок, 10 лютого 2014, 11:05

ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ "Інтеренергосервіс" на послуги з ремонту й технічного обслуговування в першому кварталі поточного року на загальну суму 69,45 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, з цієї суми 3,7 млн гривень піде на  ремонт загальностанційного обладнання Криворізької ТЕС і ще 22, 62 млн гривень - на поточний ремонт енергоблока №6 цієї ж станції. Окрім того замовлено ремонт та техобслуговування обладнання Запорізької та Придніпровської ТЕС, на що витратять відповідно 20,44 млн гривень і 22,69 млн гривень.

Основним власником фірми "Інтеренергосервіс" є ТОВ "ДТЕК", якому належить 99% компанії. Решта 1% записані на ТОВ "Перший радник", яке засновували Олексій Захарчук, відомий як заступник директора зі стратегій розвитку ДТЕК, та нинішній голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв.

Єдиним конкурентом фірми на трьох тендерах було ТОВ "Харківське монтажно-виробниче підприємство "Електропівденмонтаж". Фірма прописана у Харкові, її засновниками є кіпрський офшор "С.Л. Селушенз Леб Лімітед" і дніпропетровське ТОВ "Конкорд-Інжинірінг". Власниками останньої є та ж кіпрська компанія і донецьке ТОВ "Емпоріум".

Фірму "Емпоріум" засновувало у 2007 ТОВ "СКМ Істейт" з групи Ахметова, наразі компанія заведена на кіпрський "Кроссголд Лімітед".

Хто окрім "Інтеренергосервісу" брав участь у тендері по Запорізьківй ТЕС невідомо, оскільки на "ВДЗ" оприлюднений протокол з пустою сторінкою.

Основним власником "ДТЕК Дніпроенерго" є DTEK Holdings Limited, якому належить 68% енергогенеруючої компанії,  ще 25% належить державній НАК "Енергетична компанія України".

"Інтеренергосервіс" почало вигравати тендери "ДТЕКу" у листопаді 2013 року, отримавши підряди на 93,32 млн гривень. У жодного іншого замовника фірма підрядів не отримувала.