Lenovo показала "хромобук", що перетворюється на планшет. Фото

Субота, 1 лютого 2014, 11:26

Компанія Lenovo представила комп'ютер ThinkPad Yoga 11e Chromebook.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Liliputing.

Як повідомляється, він став першим пристроєм на Chrome OS, що відносяться до класу "трансформерів" - ноутбуків, здатних перетворюватися на планшети.

Як і традиційні ноутбуки, ThinkPad Yoga складається з двох елементів - "кришки" з екраном і блоку з клавіатурою, причому кришку можна повертати на 360 градусів, встановлюючи її під будь-яким кутом до клавіатури.

Таким чином, ноутбук можна скласти навпіл, перетворивши його в планшет. Сенсорний екран з діагоналлю 11,6 дюйма, яким оснащено пристрій, дозволяє управляти ThinkPad Yoga дотиками.

 

Lenovo не розкрила технічні характеристики пристрою, уточнивши лише, що воно оснащене процесором Intel на архітектурі x86. Chrome OS може використовуватися і на пристроях з процесорами ARM.

Крім "трансформера" на Chrome OS, Lenovo представила аналогічний комп'ютер на базі Windows. Лінійку пристроїв Yoga Lenovo розвиває з 2012 року; до неї входять комп'ютери на Windows і Android.

Chrome OS є "браузерною" операційною системою. Її основний елемент - браузер Chrome, в ньому користувачі виконують більшість завдань. Крім веб-оглядача, в ОС є медіаплеєр і провідник.