Федеральний резерв США скоротив скупку активів на 10 мільярдів

Четвер, 30 січня 2014, 10:41

Федеральна резервна система США скоротила скупку активів на 10 мільярдів доларів до 65 мільярдів доларів на місяць і зберегла ключову ставку федерального фінансування в діапазоні 0,00-0,25% річних.

Про це пише Reuters.

Як повідомляється, рішення ФРС було одноголосним.

Американський центробанк в черговий раз пообіцяв утримувати ключову ставку близько нуля принаймні до тих пір, поки безробіття залишається вищим за позначку 6,5%, інфляція в перспективі року - двох не перевищує довгостроковий орієнтир ФРС, встановлений на рівні 2%, більш ніж на половину процентного пункту, а довгострокові інфляційні очікування надійно зафіксовані.

"Щоб підтримати рух до максимальної зайнятості та цінової стабільності, ФРС підтвердила свою позицію, яка полягає в тому, що грошова політика, спрямована на створення потужних стимулів, залишиться затребуваною протягом значного періоду часу після того, як програма скупки активів завершиться, а відновлення економіки набере силу", - йдеться в заяві Федерального комітету з відкритих ринків, випущеному за підсумками дводенного засідання.

ФРС пообіцяла і далі аналізувати інформацію, що надходить, у тому числі, про ринок праці, інфляційний тиск, інфляційні очікування і ситуації в економіці та на фінансовому ринку.

"Коли ФРС вирішить почати згортання стимулюючої політики, вона прийме збалансоване рішення, що узгоджується з довгостроковими цілями забезпечення максимальної зайнятості та інфляції на рівні 2 відсотків", - йдеться в повідомленні.

Починаючи з лютого Федеральний резерв буде скуповувати казначейські зобов'язання на 35 мільярдів доларів і облігації, забезпечені заставами, на 30 мільярдів доларів на місяць.