Тарифи на проїзд у метро більше не потрібно погоджувати з міністерствами

Понеділок, 27 січня 2014, 17:12

Розрахунки тарифів на послуги міського електротранспорту відтепер не потрібно погоджувати з міністерствами економіки та інфраструктури за місяць до прийняття рішення про зміну тарифів.

Таке рішення закріплено наказом Мінінфраструктури №1072 від 30 грудня 2013 року, зареєстрованим 16 січня 2014 року за №93/24870 "Про внесення зміни до Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту".

Відповідно до діючого порядку, перегляд рівня тарифів в країні, як і колись, здійснюється у зв'язку із зміною умов виробничої діяльності та реалізації транспортних послуг, які не залежать від господарської діяльності підприємства.

Калькуляція визначення розміру тарифу на разове перевезення одного пасажира проводиться в розрахунку на рік. При цьому враховується загальна кількість перевезених пасажирів, включаючи пільговиків.

Економічно обгрунтований тариф розраховується на основі повної собівартості перевезень усіх категорій пасажирів, планового прибутку, доходів від іншої операційної діяльності без урахування цільового фінансування, пов'язаного з операційною діяльністю, загального прогнозованого обсягу перевезень пасажирів.

Як повідомлялося, розрахунковий тариф на проїзд у Київському метрополітені в 2014 році становитиме 3,379 гривень.

Загальний обсяг перевезень пасажирів у поточному році в Київському метро становитиме 536,4 млн осіб. Повна собівартість послуг з їх перевезенні - 1,546 млрд гривень.

Тариф розраховано з урахуванням позикових коштів на спорудження дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції "Виставковий центр" до Одеської площі у Голосіївському районі.

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко також повідомляв, що проїзд в київському метро подорожчає до 3 гривень з 1 лютого 2014 року.

"Інтерфакс-Україна"