Держбюджет прийнято з дефіцитом у 70 мільярдів - Хомутиннік

Четвер, 16 січня 2014, 14:12

Державний бюджет на 2014 рік прийнятий Радою з показниками дефіциту на рівні 70 млрд гривень, або 3,6% ВВП.

Про це повідомили сьогодні журналістам народні депутати від Партії регіонів, пише "УНІАН".

Як повідомив народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов, напередодні голосування за проект бюджету народні депутати отримали висновок бюджетного комітету і порівняльні таблиці з доповненнями. Власне текст бюджету з коригуваннями депутатам не роздали. Однак, це не завадило депутатам від ПР вивчити матеріали.

"Так, ми "пробігли" все і були готові голосувати", - сказав він.

За словами депутата, ключовими макропоказниками держбюджету мають стати зростання ВВП в 3%, дефіцит держбюджету в 3,6% ВВП і інфляція на рівні 4,7%.

"Я б не сказав, що бюджет може задовольнити всі "казанки"... Бюджет теж не ідеальний з точки зору ресурсів, але він прагматичний... темп зростання ВВП становить 3%... другий параметр - дефіцит бюджету - 3,6%... третій параметр - інфляція - 4,7%", - сказав він.

Народний депутат від Партії регіонів Віталій Хомутинник назвав показники доходів, витрат і дефіциту.

"Доходи залишилися на рівні 500 млрд гривень, витрати - 570 млрд гривень, хоча да цього були 560 млрд. Дефіцит становив близько 70 млрд гривень", - сказав він.

При цьому депутат назвав "досягненням" той факт, що з проекту бюджету були виключені всі зміни в податкове законодавство.

"Ми виключили податкові норми і прийняли окремим законом, поки тільки одну позицію, за пільгою на імпорт газу", - додав Хомутиннік.

За словами народного депутата від КПУ Оксани Калетник, курс гривні у держбюджеті закладається на стабільному рівні в 8,4-8,5 гривень за долар.

Нагадаємо, Рада 16 січня ухвалила без обговорення закон про держбюджет на 2014 рік, за рішення проголосували 249 народних депутатів.