Інвестиції в європейську нерухомість зросли на 31%

Понеділок, 13 січня 2014, 20:34

Обсяг інвестицій у комерційну нерухомість Центральної та Східної Європи в 2013 році досяг рекордного значення за 5 років.

Про це пишуть "Вести.ru".

Згідно з даними консалтингової компанії CBRE Group показник зріс більш ніж на 10 млрд євро, або 31%, в ​​порівнянні з 2012 роком. В результаті минулий рік став другим рекордним за обсягами інвестицій в комерційну нерухомість з 2008 року.

"2013 став одним з найактивніших років з часів фінансової кризи з точки зору інвестицій у комерційну нерухомість в Центральній і Східній Європі", - заявив керівник відділу ринків капіталу CBRE в регіоні Центральна і Східна Європа Майк Атвелл.

За його словами, Польща як і раніше залишається найперспективнішим ринком для інвестування в регіоні, і об'єкти комерційної нерухомості в цій країні є пріоритетними для більшості інвесторів.

"Як і в попередні роки, ми спостерігаємо, як значна частина інвестицій припадає на великі угоди, такі як угода Allianz / ECE - Silesia City Centre, угода компанії Invesc - Galeria Kazimierz і портфельна угода компанії Tristan - Charter Hall. Ми очікуємо, що ця тенденція продовжиться і в 2014 році", - зазначив Атвелл.

У доповіді CBRE також наголошується, що основними драйверами зростання інвестицій в регіоні залишаються Росія та Польща. Ці країни в цілому визначають більше 80% від загального обсягу інвестицій.