Нацкомпослуг затвердила нову процедуру встановлення тарифів на воду

П'ятниця, 10 січня 2014, 14:34

Нацкомпослуг визначила єдиний механізм встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, удосконалила форми подачі ліцензіатами розрахункових матеріалів.

Про це йдеться в повідомленні Нацкомпослуг, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, постанова №253 від 29 листопада 2013 "Про затвердження процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення" набирає чинності з 10 січня 2014 року.

Згідно з повідомленням Нацкомпослуг, раніше при встановленні тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення комісія застосовувала постанову №245 Національної комісії регулювання електроенергетики від 17 лютого 2011 року "Про затвердження процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Однак даний нормативно-правовий акт не містить вичерпного переліку документів, які подаються ліцензіатами для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, і не забезпечує чіткого механізму їх подачі та розгляду.

Нова процедура встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення сприяє встановленню послідовного та чіткого механізму подачі, розгляду розрахункових матеріалів, встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення; захист прав та інтересів споживачів; координації роботи та підвищенню відповідальності ліцензіата при здійсненні розрахунків тарифів.

Нова процедура поширюється на всіх ліцензіатів комісії, які отримали в установленому порядку ліцензії на здійснення господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення.