У Фірташа кажуть, що криза в економіці через корумпованість влади

Неділя, 8 грудня 2013, 14:00

Федерація роботодавців України у відкритому зверненні заявляє, що криза в українській економіці виникла через корумпованість влади, тиск на бізнес та неможливість захищати права власності у судах.

Про це йдеться у заяві ФРУ, передає ВВС Україна.

"Високий рівень корумпованості на різних щаблях влади, величезний адміністративний та податковий тиск на бізнес, необ‘єктивність судової гілки влади у питаннях захисту законних прав власності суб’єктів господарювання вже довели Україну до критичної межі свого розвитку, за якою на нас чекає зниження економічної активності, катастрофічне збільшення безробіття та соціального напруження", - йдеться у заяві ФРУ, очолює яку Дмитро Фірташ.

Там також наголошують, що як організація, яка представляє інтереси українського бізнесу, ФРУ дотримується європейських цінностей - поваги до приватної власності та свободи мирних зібрань.

У ФРУ вважають, що "національний та міжнародний бізнес, що працює в Україні, повинен отримати чітку систему координат та вектор розвитку", і закликають владу та опозицію сісти за стіл переговорів і виробити план дій, що виведе економіку країни із кризи.