Італійці модернізують завод Ахметова за 220 мільйонів доларів

Середа, 4 грудня 2013, 15:52

Метінвест підписав договір з італійською компанією Termokimik Corporation, виробником обладнання у сфері охорони навколишнього середовища, на проведення базового інжинірингу в рамках модернізації аглофабрики ММК імені Ілліча.

Про це повідомляє прес-служба Метінвеста.

За інформацією прес-служби, загальні інвестиції в проект складуть близько 220 млн доларів.

Як наголошується, проект реконструкції системи газоочистки аглофабрики ММК імені Ілліча передбачає заміну існуючого обладнання на сучасне, що дозволяє максимально очищати гази від пилу.

Також на комбінаті будуть побудовані установки очищення агломераційних газів від оксидів сірки. На першому етапі планується виконати базовий інжиніринг та проектування, а з 2015 року - почати виготовлення і монтаж устаткування.

"Завершення повного циклу реконструкції заплановано на 2020 рік. Після реалізації проекту аглофабріка досягне кращих міжнародних екологічних стандартів за рівнем очищення викидів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, викиди пилу та оксидів сірки від зони спікання скоротяться на 85% і 30% відповідно, а викиди пилу від зони охолодження - на 90%.

Акціонерами Групи Метінвест є Група СКМ (71,25 % акцій), що належить українському бізнесмену і народному депутату Ринату Ахметову, Група компаній СМАРТ (23,75% акцій), засновник Новинський Вадим і компанія Clarendale Limited (5%), бенефіціар Бойко Володимир.