Темник просить 3 мільярди на доступне житло

Середа, 4 грудня 2013, 11:08

Мінрегіон пропонує в 2014 році направити на реалізацію держпрограм щодо забезпечення громадян доступним житлом 3 млрд гривень.

Про це повідомляється на сайті міністерства, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку міністра Геннадія Темника, ці кошти дозволять забезпечити житлом 16,6 тис сімей та додатково залучити понад 2 млрд гривень кредитних ресурсів банків і власних коштів громадян.

Згідно з повідомленням, збільшити обсяги житлового будівництва в міністерстві планують за рахунок забудови перспективних земельних ділянок та відновлення робіт на незавершених об'єктах будівництва.

Таких до початку 2013 року було більше 3,5 тис. Нині активні будівельні роботи вдалося відновити на 1,3 тис "недобудов".

"Наступного року "Київміськбуд" планує передати для участі в програмах не менше півтисячі квартир. Глава правління "Київміськбуду" Ігор Кушнір неодноразово підкреслював, що за наявності попиту з боку населення на "доступні метри" компанія готова збільшити кількість наданих квартир", - зазначив Темник.

Як повідомлялося, підтримкою держави для придбання житла в рамках реалізованих держфондом сприяння молодіжному житловому будівництву держпрограм з початку 2013 року, скористалися 3 тис сімей в Україні.

Нагадаємо, Кабмін у 2013 році неодноразово перерозподіляв кошти між п'ятьма реалізованими в країні держпрограмами доступного житла, збільшуючи фінансування деяких з них за рахунок коштів, передбачених держбюджетом-2013 на держпрограму "Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов" до рівня 3% річних.

Обсяги фінансування зазначеної держпрограми, зокрема станом на 23 жовтня, скорочені в цілому на 235 млн гривень, тоді як спочатку держбюджетом на 2013 рік її фінансування передбачалося на рівні 300 млн гривень, що разом з тим в 3,3 рази менше запланованої на 2012 рік суми в 1 млрд гривень.