"Укрпошта" купила автофургони на 4 мільйони

Середа, 25 грудня 2013, 13:21

"Укрпошта" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Автоскладальне підприємство "Кобальт" на постачання шести вантажних автофургонів на суму 3,74 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, придбано фургони FKF-1129C-05/3 по 624 тис гривень. При цьому у прайс-листі "Кобальту" зазначено, що ціна на ці фургони складає від 345 тис гривень.

Власниками фірми "Кобальт" є організація воінів-інтернаціоналістів Червонозаводського району м.Харкова, Московське районне відділення Харківської міської спілки ветеранів Афганістану та спілка воінів-афганців Дзержинського району м.Харкова.

Пропозиція "Кобальту" не була найдешевшою на тендері. ПрАТ "Бориспільський автозавод" пропонувало фургони за 2,75 млн гривень. Однак її було відхилено через відмінність запропонованих автівок вимогам "Укрпошти" - менше шасі, грузопідйомність, розміри фургону, тощо.

При цьому "Бориспільський автозавод" ще до розкриття пропозицій подавав скаргу до Антимонопольного комітету, у якій жалівся на дискримінаційні умови тендеру. На думку скаржника, "Укрпошта" встановила такі технічні вимоги до фургонів, під які підходили лише конкретні автівки на базі Hyundai HD-120.

У відповідь "Укрпошта" заявила, що змінила технічне завдання для уникнення дискримінації, відтак АМКУ не задовольнив скаргу. Після чого заявку скаржника було відхилено на тендері через невідповідність запропонованих автомобілів вимогам "Укрпошти".