Польща оштрафувала "Богдан" за браковані тролейбуси

Вівторок, 24 грудня 2013, 19:26

Адміністрація міста Люблін наклала на україно-польський консорціум Ursus-Bogdan Motors штрафні санкції у розмірі 1,2 млн злотих (3,2 млн гривень), за множинні несправності виявлені в процесі експлуатації першої партії поставлених тролейбусів.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на "Люблінський кур'єр".

Зараз у місті курсують чотири з п'яти тролейбусів. За контрактом, підписаним в квітні 2013 року, до 2016 року консорціум повинен поставити 38 низькопольних 12-ти метрових тролейбусів під маркою Ursus T701.

За словами прес-секретаря управління міського транспорту Любліна, Жустін Годзь, виробник вже виправив виявлені неполадки. П'ятий тролейбус був прийнятий пізніше за інших, він вийде на дороги ближче до Різдва.

Штраф за неполадки, що знайдені тільки в цьому автобусі становив 55 тис злотих (146 тис гривень). Зокрема, в автобусах не працювала система оповіщення пасажирів, були відсутні запасні колеса, не завжди відкривалися двері.

Нагадаємо, корпорація Богдан і Ursus підписали контракт на поставку 38 тролейбусів вартістю 21,7 млн ​​гривень в кінці квітня поточного року.

Згідно з умовами контракту, українсько-польської консорціум поставить наступні 12 тролейбусів до середини червня 2014 року, а інші 15 одиниць - до квітня 2015 року.