Україна розмістила євробонди на 3 мільярди доларів

Понеділок, 23 грудня 2013, 19:25

Україна 20 грудня 2013 випустила єврооблігації на 3 мільярди доларів з терміном погашення в 2015 році і ставкою купона 5%.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформаційне агентство Cbonds.

За інформацією агентства, папери були продані за ціною 100% від номіналу з прибутковістю 5%. Організатором розміщення виступив "ВТБ Капітал".

Як повідомляється, приватне розміщення облігацій номіналом 200 тисяч доларів проведено на Ірландській фондовій біржі. Дата початку нарахування купона встановлена ​​24 грудня, виплата купона буде проводитися два рази на рік. Погашення облігацій заплановане 20 грудня 2015 року.

"Випуск зробили, але оскільки початок нарахування купона заплановано на 24 грудня, кошти від розміщення облігацій надійдуть також у вівторок", - прокоментував аналітик ринку облігацій групи "Інвестиційний Капітал Україна" Тарас Котович.

Як повідомлялося, на засіданні українсько-російської міждержавної комісії під головуванням Володимира Путіна і Віктора Януковича 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.