АМКУ оштрафував на 5 тисяч рідну фірму брата Арбузова за тендер

Понеділок, 23 грудня 2013, 09:57

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ "Технолоджі груп" і фірму "Радмір"на 5 тис гривень кожну за узгоджені дії на торгах із закупівлі рентгенівського апарату.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на постанову Вищого господарського суду від 17 грудня.

Як зазначається, лікарня купила мобільний рентгенівський апарат з системою цифрової обробки рентгенівських зображень та модулем ПО РАСS у ТОВ "Технолоджі груп" за 900 тисяч гривень. Його єдиний конкурент фірма "Радмір" пропонувала такий же апарат за 958 тисяч гривень.

Фірми подали для участі у торгах однакові заявки і пропозиції. Їхні документи схожі зовні, жирним шрифтом виділені одні й ті ж словосполучення, містили однаковий текст, а також однакові граматичні і синтактичні помилки. Зауважимо, що учасники торгів можуть подавати ці документи у довільній формі.

Також фірми запропонували апарати, свідоцтва про держреєстрацію на які є ідентичними, з однаковою нумерацією фірмових бланків, пише видання.

Фірми стверджують, що готували документи кожен самостійно, а співпадіння пояснюють вимогами документації конкурсних торгів, технічними характеристиками медичного устаткування, а також використанням шаблонів з мережі Інтернет. Співпадіння, за їхніми доводами, "зумовлене специфікою відповідного товарного ринку". Суд такі доводи визнав непереконливими.

Засновником харківського ТОВ "Технолоджі груп" є Наталія Руденко, директором - Сергій Куцевляк. Протягом 2010-2012 років співвласником фірми був Вадим Багола, старший брат по матері першого віце-прем’єра Сергія Арбузова.

Фірма "Радмір" входить до ПАТ "АТ Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань" (Харків). Директор фірми - Сергій Литвиненко.