Російський туроператор починає активно працювати в Україні

Понеділок, 2 грудня 2013, 12:49

Один з найбільших російських туроператорів "Бібліо Глобус" вирішив спробувати свої сили на українському ринку.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, в компанії планують продавати прямі тури в Туреччину. Цей напрямок вважається перспективним - зростання числа туристів цього року становитиме близько 18%. Втім, для того щоб потіснити конкурентів на цьому напрямку, російському оператору доведеться серйозно знизити ціни, відзначають експерти.

"Бібліо Глобус" почав продавати тури до Туреччини для російських громадян лише цього року.

На прес-конференції в Москві директор компанії Олександр Туголуков заявив, що оператор досяг прогнозного показника - обслужив майже 200 тис осіб. Наступного року в "Бібліо Глобус" планують за рахунок створення приймаючої компанії в Анталії обслужити 400-500 тис туристів.

У минулому році компанія працювала і в Україні. Однак українські туристи літали до Туреччини через Росію. Цього року оператор планує розширити свою присутність на українському ринку. Будуть сформовані прямі польотні програми з Києва до Анталії.

У компанії вже є офіс у Києві. Але, за словами комерційного директора Tez Tour в Україні Аркадія Маслова, компанія присутня в країні тільки юридично, фактично цього туроператора на ринку не було.

"Бібліо Глобус" заснований 1994 році. У Росії з ним працюють більше 40 тис турагентств. У рейтингу найбільших турфірм ВД "Коммерсант" за 2011 рік він займав друге місце в РФ по товарообігу і числу обслужених туристів.

Ємність турецького туристичного напрямку в Україні висока - надзвичайний і повноважний посол Турецької Республіки в Україні Мехмет Самсар за підсумками року прогнозує збільшення відвідування країни на 18% - до 750 тис чоловік.

Втім, в Україні на турецькому напрямку склалася п'ятірка найбільших туроператорів: Tez Tour, Pegas Touristik, TUI + Turtess, Coral Travel, Anex Tour.

Президент Асоціації лідерів турбізнесу України Олександр Новиковський зазначає: "Складно сказати, чи вийде "Бібліо Глобус"на ринок України і чи зможе літати. Авіапарк України не настільки великий, щоб вмістити ще одного туроператора. Цей сегмент перенасичений. Відібрати частку ринку у присутніх туроператорів буде дуже нелегко. Ймовірно, "Бібліо Глобус" пропонуватиме недорогі, бюджетні тури".