Американські компанії активно викуповують свої акції

Четвер, 19 грудня 2013, 20:54

Компанії, що входять в індекс S&P500, викупили акції на 123,9 мільярда доларів в 3 кварталі поточного року, в результаті чого загальне значення за останні 12 місяців становило 448,1 мільярда доларів.

Це найвищий показник з 2008 року, пишуть "Вести.ru".

За інформацією видання, Kraft Foods, 3М і Boeing оголосили про масштабні плани з викупу, і це передбачає, що показник залишиться високим, незважаючи на те що вартість акцій знаходиться поблизу історичних максимумів.

Як наголошується, компаніям доводиться використовувати доступні грошові кошти, які торік досягли рекордного рівня, але вони не готові до значних інвестицій для створення нових потужностей або до додаткового створення робочих місць.

Аналітики кажуть, що причиною для цього є відсутність ясності в економіці і відсутність віри в уряд.

Також вони заявили, що повернення коштів інвесторів за допомогою викупу показало велику прибутковість, ніж це було в 2012 році. Прибутковість по акціях компаній, які викуповують свої акції, виявилася вище зростання індексу S&P500, а також випередила прибутковість паперів з великими дивідендами.

У деяких випадках викуп акцій був наслідком тиску з боку інвесторів, які вимагали повернути акціонерам компаній великі обсяги вільних грошових коштів, які не інвестуються.