Ізмаїльський порт розпиляв 1,7 мільйона між фірмою і її ж засновником

Неділя, 15 грудня 2013, 11:15

ДП "Ізмаїльський морський торговельний порт" 4 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Весус" на  постачання мазуту на 1,72 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

За інформацією видання, замовлено 5,75 тисяч тонн мазуту марки М-100 і стільки ж М-40, по однаковій ціні - 6,9 тисяч гривень за тонну. Отримати мазут порт повинен до кінця поточного року. Доставкою  займається постачальник.

Як зазначається, це значно дорожче, аніж ціни гуртових постачальників по всій Україні. В Одесі  М-100 продають по 5,3 тисяч гривень за тонну, у Києві по 5,8 тисяч гривень за тонну, в Житомирі - по 6,65 гривень за тонну.

Окрім того, як зазначає видання, наприкінці листопада "Київенерго" уклало угоду на постачання такого ж М-100 по ціні 6,131 тисяч гривень за тонну.

З грудня 2010 року власницею херсонської фірми "Весус" є Олена Володимирівна Селіванова. Разом з тим, засновував цю компанію наприкінці 2007 року херсонець Юрій Григорович Юхненко. Цей же Юрій Юхненко в якості приватного підприємця був єдиним допущеним до участі конкурентом "Весусу" на нинішньому тендері.

Третій учасник був відхилений за невідповідність по техобладнанню та неправильно оформлені документи.

За даними nomer.org Юрій Юхненко раніше був зареєстрований за однією адресою з Оленою Володимирівною Юхненко. Там же був приписаний і Володимир Юрійович Селіванов, який значиться як власник ще однієї фірми, де директором є Юрій Юхненко - це ТОВ "Нюнеб".

За даними "ВДЗ", компанія "Весус" почала вигравати тендери в серпні 2010 року, за цей час отримала замовлень на 12,52 млн гривень.

Юрій Юхненко як підприємець минулого року виграв тендер на постачання запчастин маріупольському порту на 2,24 млн гривень.