Кабмін дав добро "Нафтогазу" на випуск облігацій на 4,8 мільярда

Середа, 11 грудня 2013, 13:38

НАК "Нафтогаз України" випустить облігації на 4,8 млрд гривень під державні гарантії для погашення своїх боргових зобов'язань.

Відповідну постанову №885 Кабмін ухвалив 4 грудня.

"Затвердити умови надання у 2013 році державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань за облігаціями Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", що додаються", - йдеться у документі.

Крім того, доручено Міністерству енергетики та вугільної промисловості забезпечити здійснення контролю за фінансовим станом НАК "Нафтогаз України" та належним виконанням нею боргових зобов’язань за облігаціями зазначеної Компанії.

Як відомо, "Нафтогаз" розміщує облігації з метою отримання коштів для погашення заборгованості за кредитними договорами.

Нагадаємо, раніше в "Нафтогазі" заявляли, що борги теплокомуненерго перед компанією загрожують зривом підготовки до опалювального сезону і виконання домовленостей з "Газпромом".

Борг складає 17,5 млрд гривень, що є рекордною сумою за роки незалежності України, повідомили виданню в прес -службі Міненерговугілля.

Найбільші борги за газ у Дніпропетровській (2,5 млрд гривень) , Донецькій (2,7 млрд гривень) і Харківській областях (2,2 млрд гривень), а також у Києва (2,2 млрд гривень).