У "Нафтогазі" кажуть, що буквально все віддають "Газпрому"

Середа, 6 листопада 2013, 11:11

НАК "Нафтогаз України" спрямовує всі доступні ресурси на погашення боргу перед ВАТ "Газпром" за поставки газу в серпні 2013 року, однак виплати стримуються низьким темпом погашення боргу теплокомуненерго перед НАК.

Про це повідомив заступник голови правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун, передає "Інтерфакс-Україна".

"Буквально все віддаємо "Газпрому" . На сьогодні борг 806 млн доларів", - сказав він в кулуарах регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві в середу.

Відповідаючи на питання про терміни повного погашення цього боргу, Чупрун додав: "Ризик один - якщо нам заплатять всі наші борги , нехай навіть частинами, але такими, якими можна було б платити "Газпрому", щоб погасити цю заборгованість з серпня".

У той же час він повідомив, що з платежем за постачання газу в жовтні проблем виникнути не повинно.

"Поки бачимо, що все буде нормально", - сказав заступник голови "Нафтогазу".

Нагадаємо, офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов 5 листопада заявив, що Україна направляє на адресу "Газпрому" платежі в рахунок погашення боргу за постачання газу в серпні, але це лише мала частина 882- мільйонного боргу.

"Невеликі платежі надходять, але це поки сльози. До повної оплати боргу такими темпами далеко" , - сказав він.

Купріянов уточнив, що 30 жовтня "Нафтогаз України" сплатив 50 млн доларів, 31 жовтня - 9 млн доларів, 1 листопада - 10 млн доларів, 4 листопада - 6,2 млн доларів.