"Донбасенерго" купило сталі на 8 мільйонів по захмарній ціні

Вівторок, 5 листопада 2013, 15:26

ПАТ "Донбасенерго" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Компанія Алексс" на придбання молольних куль на 7,92 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, сталеві кулі діаметром 40 мм 4 групи твердості, які використовуються для розмелення вугілля, придбано по 9,9 тисяч гривень за тонну.

Це значно дорожче від ціни таких куль у відкритих джерелах. Наприклад, у Донецьку їх можна придбати по 9,1 тисяч гривень за тонну.

Також значно дешевше купують кулі компанії з групи Ріната Ахметова.

Наприклад, "ДТЕК Дніпроенерго" цього літа придбало у корпорації "Індустріальна спілка Донбасу" Сергія Тарути 537 тонн аналогічних молольних куль по 7,98 тисяч гривень.

До цього "Компанія Алексс" з 2011 року отримала підряди "Донбасенерго" на 40,61 млн гривень. При цьому молольні кулі від "Алекссу" постійно коштували 9,9 тисяч гривень за тонну навіть два роки тому.

Угоду з "Компанією Алексс" укладено у той самий день 21 серпня, коли "Енергоінвест Холдинг" народного депутата Ігоря Гуменюка виграв конкурс Фонду держмайна України на придбання 60,8% акцій "Донбасенерго" за 718,9 млн гривень. Після цього "Компанія Алексс" більше не отримувала підрядів "Донбасенерго".

Донецьку "Компанію Алексс" зі статутним капіталом 42 тисячі гривень заснували Наталя Хорошилова та Олексій Пчелінцев.