IDC: поставки смартфонів зростуть на 40%

П'ятниця, 29 листопада 2013, 17:32

Згідно з прогнозом аналітичної компанії International Data Corporation в 2013 році обсяг світового ринку мобільних телефонів збільшиться на 7,3%.

Про це повідомляють "Вести.ru".

Аналітики кажуть, що високій динаміці посприяв зростаючий попит на "розумні" телефони в різних регіонах. Річний обсяг поставок таких пристроїв вперше перевищить 1 млрд штук, демонструючи зростання на 40%.

Відзначається, що в першій половині цього року ринки, що розвиваються показали стабільний попит на недорогі смартфони в ціновій категорії до 200 доларів. Згідно з опублікованими раніше прогнозами IDC зростання ринку мобільних телефонів повинно було становити 5,8%.

Новий прогноз свідчить, що в поточному році світові виробники відвантажать більше 1,8 млрд мобільників.

Експерти відзначають, що до кінця 2017 поставки смартфонів досягнуть 1,7 млрд одиниць, а мобільних телефонів в цілому - 2,3 млрд одиниць.

Старший аналітик IDC Кевін Рестіво переконаний, що вже через чотири роки на мобільних ринках розвинених країн будуть присутні тільки смартфони. Цьому посприяють пільги, які надають компанії при покупці смартфонів, а також падіння цін і розширення асортименту.

Згідно з оцінкою іншої аналітичної компанії - DisplaySearch - поставки недорогих смартфонів в 2013 році зростуть на 37 % порівняно з 2012 році і досягнуть позначки в 958 млн штук. На частку таких пристроїв доведеться більше половини від загального обсягу комунікаторів, випущених в нинішньому році.

Як повідомлялося, в 2012 році обсяг світового ринку мобільних телефонів збільшиться лише на 1,2%.