Янукович попросив допомоги у ЄС

П'ятниця, 29 листопада 2013, 12:09

Президент Віктор Янукович закликає Європейський Союз до спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні саміту Східного партнерства у Вільнюсі в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна сьогодні має, в тому числі у зв'язку з новими торгово-економічними обставинами, готуватися не тільки до своєчасної імплементації Угоди про асоціацію, але і до мінімізації негативних наслідків початкового періоду, які, безумовно, відчують на собі найменш захищені верстви українців", - сказав Янукович.

За його словами, це вимагає спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні, яка дозволить здійснити підготовку до підписання Угоди.

"На нашу думку, така програма має стати результатом спільних зусиль України та ЄС", - сказав президент.

Європейський вибір залишається для України стратегічним напрямом подальшого цивілізаційного розвитку, зміцнення місця та ролі країни в сучасному конкурентному світі, сказав Янукович на пленарному засіданні.

"Вимушена пауза в процесі укладення угоди не означає припинення вкрай необхідних Україні євроінтеграційних реформ", - заявив він.

За його словами, для України угода про асоціацію є детальним планом комплексної модернізації у відповідності з європейськими цінностями і стандартами.

"Ми налаштовані наполегливо продовжувати цю роботу", - підкреслив президент.