"Ельдорадо" оскаржує в суді 100-мільйонний штраф Держспоживінспекції

Середа, 27 листопада 2013, 15:07

Компанія "Ельдорадо" оскаржила в суді рішення Держспоживінспекції про накладення на торговельну мережу штрафних санкцій на суму в 103,66 мільйона гривень і звернулася в прокуратуру зі скаргою на дії інспекції.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор "Ельдорадо" Сергій Цибульський, передає УНІАН.

"Ми звернулися до прокуратури зі скаргою на дії Держспоживінспекції і, природно, звернулися до суду з оскарженням рішення про накладення подібного штрафу, оскільки він просто кричущий і не узгоджується ні з вимогами законодавства, ні зі здоровим глуздом", - сказав Цибульський.

За його словами, формальним приводом для накладення штрафу на "Ельдорадо" стало нібито перешкоджання компанією проведенню перевірки співробітниками інспекції та відмова від надання документів для перевірки.

"Коли Держспоживінспекція заявила, що ми перешкоджали проведенню перевірки, нас це вкрай здивувало, оскільки у нас є не тільки вербальні докази, але і візуальні того, що перевірка відбулася, мала місце і закрилася актами. Приводом для накладення штрафу перешкода проведенню перевірки бути не могла", - зазначив гендиректор "Ельдорадо".

"Другим приводом, формальним, стала відмова від надання документів перевірки. Нібито необхідних для наявності в торговельній точці. Ці документи компанія не зобов'язана надавати Держспоживінспекції. По-друге, вони законодавчо відсутні як необхідні для ведення торгівлі", - додав Цибульський.

Він також уточнив, що ніяких розпоряджень Держспоживінспекції про заборону на торгівлю товарами певних марок, про які заявляв глава відомства Сергій Орєхов, в компанію не надходило.

У свою чергу, представники компаній-виробників побутової техніки та електроніки, також присутні на прес-конференції, заявили, що раніше озвучені претензії Держспоживінспекції до якості товарів, представлених в мережі "Ельдорадо", нічим не обгрунтовані.

"Вся продукція компанії Samsung, яка продається в Україні, яка поставляється компанією "Samsung Electronics Україна" вона сертифікована і відповідає всім нормам і вимогам законодавства України", - сказав керівник департамент побутової техніки "Samsung Electronics Україна" Віталій Кузнєцов.

Генеральний директор компанії "Делонгі Україна" Михайло Покровський зазначив, що продукція під брендами компанії продається у всьому світі і ніде, в тому числі і в Україні, скарг з боку споживачів на якість цих товарів не виникало.

"Ті претензії, які були по частині наших продуктів у перевіряючих - вони абсурдні", - сказав Покровський.