Безробіття в Ірландії скоротилася до рекордних для країни 12,8%

Вівторок, 26 листопада 2013, 19:50

Безробіття в Ірландії за підсумками третього кварталу поточного року скоротилася до рекордних 12,8%.

Про це свідчать дані Центрального статистичного управління країни, передає ИТАР-ТАСС.

Згідно з опублікованими даними, зниження триває вже останні півтора року. Безробітними вважаються 282,9 тисяч осіб, причому відсоток тих, хто не може знайти роботу більше року, також впав і становив 7,6%.

"Статистичні дані свідчать, що реалізована урядом програма стимулювання економіки і створення нових робочих місць успішно працює. Більше однієї тисячі осіб на тиждень влаштовуються на роботу", - заявив міністр соціального захисту Джуан Бертон.

Ірландська конфедерація бізнесу та роботодавців (IBEC) назвала дані "переконливим доказом того, що в економіці країни намітилися позитивні тенденції".

"Приємно бачити, що нові робочі місця створюються у всіх галузях. Сільське господарство, виробництво, туризм і технологічний сектор є лідерами, але вже видно, що почалося поступове відновлення зайнятості в сфері будівництва", - зазначив провідний економіст IBEC Фергал О'Брайен.

Його колега Алан Маккуенд впевнений, що зниження безробіття не було викликано виключно високим рівнем еміграції.

"У той час як еміграція зіграла свою роль у подальшому зниженні безробіття, вже зараз зрозуміло, що це не єдина причина. Ми бачимо, що значно збільшилася кількість пропозицій на ринку праці, що, безсумнівно, відіб'ється на економіці країни в цілому в найближчі місяці", - додав експерт.