Українські аграрії вже намолотили 60 мільйонів тонн зерна

Понеділок, 25 листопада 2013, 10:02

Українські аграрії вже подолали позначку у 60 мільйонів тонн зібраного зерна.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, найбільше намолотили на Полтавщині - понад 5 мільйонів тонн. Окрім того, по 4 мільйона тонн збіжжя отримали на Вінниччині та Харківщині.

Загалом же в Україні вже обмолочено 96% площ. І найближчим часом аграрії повністю завершать жнива, закінчивши збір кукурудзи.

"В Україні аграрії вже встановили нову найвищу позначку врожаю зернових. Так, наразі вже намолочено понад 60,4 мільйона тонн зерна. Звісно, це досягнення. Адже такі великі обсяги потребували напруженої роботи як в полі, так і в процесі відвантаження зерна. В інтенсивному режимі працювала в техніка полі. Пришвидшилися темпи вивільнення потужностей для зберігання нових партій зерна, його транспортування та перевалка в портах. Однак аграрії справилися з цим завданням", - зазначив Присяжнюк.

За його словами, наразі залишилося лише дозбирати кукурудзу. Її вже намолотили 26,8 мільйона тонн. А загалом в Україні вже зібрано 97% площ під зерновими.

"Хочу відзначити рекордні показники, які продемонстрували регіони України. Так, найбільше зібрали на Полтавщині - понад 5,2 мільйона тонн зерна. А хлібороби Вінниччини та Харківщини подолали позначку в 4 мільйона тонн збіжжя. При цьому найвищої врожайності досягли аграрії Черкаської, Київської, Вінницької, Полтавської та Хмельницької областей", - наголосив міністр.

Також Глава відомства додав, що загалом у поточному році врожайність зернових в Україні зросла на 21%.