Lenovo продемонструвала "Йога". Фото

Субота, 2 листопада 2013, 14:45

Китайська компанія Lenovo продемонструвала Android -планшети Yoga з вельми незвичайним форм-фактором.

Про це пишуть "Вести.ру".

Як повідомляється, в нижній частині пристрою знаходиться циліндр з ємною батареєю, що служить також шарніром для відкидання підставки.

Одна версія планшета отримала восьмидюймовий екран, друга - десятидюймовий.

Дозвіл обох екранів "бюджетний" за сучасними мірками - всього лише 1280 на 800 пікселів. "Циліндр" в нижній частині корпусу служить для того, щоб планшет було зручно тримати однією рукою. Особливо зручно це для 8-дюймової "таблетки", яка представляється ідеальним варіантом для читання.

 

Пристрої можна зафіксувати на поверхні, відкинувши ззаду підставку. Незважаючи на місткі батареї, планшети досить легкі - десятидюймова версія важить близько 600 грам, восьмидюймова - близько 400. Пристрої отримали 16 або 32 гігабайти на вбудованому накопичувачі. Розширити доступний простір можна за допомогою карток microSD.

Обидві "йоги" на Android отримали двоядерні процесори з частотою 1,2 гігагерца і по гігабайту оперативної пам'яті. Пристрої працюють на Android 4.2. Поверх ОС встановлений "скін", що змушує Android кілька нагадувати iOS.

 

Незважаючи на не дуже вражаючу потужність, журналісти відзначають, що ОС на планшеті працює швидко і чуйно.

Планшети отримали тилову камеру на 5 мегапікселів і фронтальне "око". Сама вражаюча характеристика "таблеток" - це час автономної роботи. Він становить від 16 до 18 годин, що істотно перевищує результати конкурентів.

 

У США планшети будуть продаватися дуже дешево - восьмидюймова версія обійдеться в 249 доларів, 10-дюймова в 299. 

Фото: The Verge