Кабмін передумав працювати з "Лукойл" на родовищах

Неділя, 17 листопада 2013, 10:45

Кабмін скасував узгодження на укладення угоди про спільну діяльність з компанією "Лукойл" (Росія) на розробку родовищ Суботинське, Одеське і Безіменне на шельфі Чорного моря.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №886-р від 17 жовтня, передають "Українські новини".

Згідно з постановою, Кабмін скасував як нереалізоване розпорядження №2361 від 20 грудня 2010 року, в якому погоджувався з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості на укладення договору між компаніями "Чорноморнафтогаз" і "Лукойл" на розробку зазначених родовищ.

Згідно з розпорядженням №2361 частка "Чорноморнафтогазу" повинна була становити не менше 50%, його внеском мала бути оцінка запасів нафти, природного газу цих родовищ.

Внеском "Лукойлу" повинні були стати фінансові ресурси, технології та обладнання, необхідні для розробки родовищ.

Нагадаємо, також 17 жовтня Кабмін прийняв розпорядження №825 "Про укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна і структури Суботіна".

Уряд підтримав пропозиції щодо укладення УРП щодо цих площ між державою Україна та компанією ENI, компанією Electricite de France, товариством з обмеженою відповідальністю "Води України" і "Державним акціонерним товариством "Чорноморнафтогаз".

"Чорноморнафтогаз" вже розробляє Одеське і Безіменне родовище самостійно, розробка Суботинського родовища поки відкладена.