Радник Путіна: Асоціації України і Євросоюзу не буде

Неділя, 10 листопада 2013, 12:24

Угода про асоціацію між Україною і Європейським союзом не буде підписана.

Про це радник президента Росії Сергій Глазьєв сказав в інтерв'ю російському журналу "Експерт", передає "Лігабізнесінформ".

"Угода не буде підписана, тому що воно не потрібно ні нинішньому українському керівництву, ні більшості європейських країн", - підкреслив Глазьєв.

За його словами, угода потрібна тільки "деяким амбітним політикам в Польщі, Литві, Вашингтоні і в Брюсселі, які зав'язали на ньому свою політичну кар'єру і навіть доходи".

"Але розсудливим політичним керівникам цю угоду нічого, крім головного болю, не обіцяє", - додав він.

При цьому Глазьєв розкритикував аргумент, згідно з яким більшість громадян України хочуть до Євросоюзу.

"Опитування громадської думки не підтверджують цих слів", - в черговий раз заявив радник президента , але не привів доказів.

Глазьєв знову заявив, що Україна на межі дефолту.

"Україна дуже сильно провалилася в області промисловості, рівень життя низький, перспектив немає. Щоб виявити перспективи подальшого розвитку, потрібно багато серйозних зусиль. А формула Остапа Бендера "Захід нам допоможе" - передати країну в зовнішнє управління і нехай Європа за все відповідає - позбавляє від необхідності думати про відповідальність, про складні рішення", - заявив він.

Радник Путіна розповів, що буде, коли Київ офіційно відмовиться від інтеграції з ЄС.

В обмін на це Росія пропонує, серед іншого, розширення кооперації в ракетно-космічній сфері, в атомному машинобудуванні, в авіаційній промисловості, ракетно-космічний комплекс.

"В атомній сфері планується створення на Україні найпотужнішого виробництва, замкнутого паливного циклу для атомної енергетики, країна сама зможе виробляти тепловиділяючі елементи для своїх атомних електростанцій за допомогою російських технологій", - сказав Глазьєв.

Також він додав, що всі ці проекти на десятки мільярдів доларів, які істотно піднімають можливості української економіки, роблять її більш диверсифікованою, наукомісткою і стійкою.

Як повідомлялося, влада Росії неодноразово заявляла, що в разі підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС вони будуть змушені ввести захисні заходи, що закриє російський ринок для українських товарів.