HTC вперше повідомила про квартальний збиток

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 17:51

Тайванський виробник телефонів HTC вперше після виходу на біржу в 2002 року повідомив про квартальний збиток.

Про це повідомляє "Ведомости" з посиланням на ВВС.

Так, в III кварталі компанія отримала збиток 2,97 млрд тайваньських доларів (близько 100 млн доларів).

ВВС зазначає, що цей результат різко відрізняється від квартальних показників конкурента - Samsung на цей же період прогнозує рекордний операційний прибуток.

Операційний збиток HTC становив 3,5 млрд тайваньських доларів ( 120 млн доларів). Квартальна виручка – 47,05 (1,6 млрд доларів), повідомляє Reuters.

В HTC стверджують , що попит на нову продукцію, у тому числі на флагманський смартфон HTC One, дозволяє сподіватися на поліпшення ситуації. Аналітики, навпаки, вважають, що шанси на відновлення поки слабкі.

"Немає ніяких ознак швидкого відновлення", - заявила аналітик BNP Paribas Лора Чжень.

На її думку, компанії потрібно вирішити дуже багато проблем.

Bloomberg нагадує, що випуск HTC One відбувся із запізненням через проблеми з поставками компонентів камери.

Аналітик CIMB Securities Ltd. Ван Ваньлі радить HTC визначитися, де компанії більше хочеться успіху - в дорогому сегменті або з дешевими телефонами, бо поки справи у неї погані в обох сегментах.

За останні 12 місяців акції HTC подешевшали більше, ніж на 50 %. 9 вересня 2013 акції HTC досягли восьмирічного мінімуму. Зараз капіталізація компанії оцінюється в 3,8 млрд доларів, хоча на піку вона досягала 37 млрд доларів.

Агентство також повідомило, посилаючись на свої джерела, що Microsoft почала переговори з HTC про оснащення її Android-смартфонів другою операційною системою - Windows.

Microsoft пропонує скоротити або повністю відмовитися від ліцензійної плати за свою ОС, кажуть співрозмовники Bloomberg.