Facebook хоче купити BlackBerry?

Середа, 30 жовтня 2013, 09:38

Керівництво BlackBerry відвідало Каліфорнію, щоб зустрітися з представниками Facebook і обговорити умови можливої ​​угоди між двома технологічними корпораціями.

Про це пишуть "Вести Економіка" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як повідомило видання, компанія, що володіє найбільшою в світі соціальною мережею, висловила свій інтерес щодо активів канадського виробника смартфонів.

Поки не ясно, чи має намір керівництво Facebook насправді пропонувати угоду BlackBerry: представники обох корпорацій відмовилися коментувати чутки, що з'явилися в пресі.

Проте зустріч представників двох компаній може означати, що Facebook має намір випускати свої власні смартфони, що здається цілком резонним, враховуючи темпи зростання даного сегменту, а також колосальну рекламну виручку соціальної мережі від мобільної реклами.

Поглинувши канадського вендора, Facebook змогла б продавати свої телефони безпосередньо користувачам соціальної мережі. Проте директор компанії Марк Цукерберг у своій публічній заяві зазначив, що він вважає таку стратегію невірною.

Так чи інакше, у BlackBerry в будь-якому випадку є активи, що привертають увагу багатьох потенційних покупців. До них можна віднести вагомий портфель патентів в області телекомунікацій і мобільних обчислень.

За попередніми оцінками, він може коштувати близько 2-3 млрд доларів, а код і права на захищену систему обміну повідомленнями оцінюються в 3-4,5 млрд доларів.

Крім того, у компанії залишилися готівкові кошти і ліквідні інвестиції на суму близько 3 млрд доларів.

Нагадаємо, що після кількох невдалих років, протягом яких канадський вендор поступався все більшою часткою ринку конкурентам, таким як Apple і Samsung Electronics, у серпні цього року керівництво BlackBerry офіційно виставило компанію на продаж.