Україна узгодила з ЄС всі митні питання - Клименко

Четвер, 3 жовтня 2013, 14:52

Товарна номенклатура вітчизняного Митного тарифу приведена у відповідність до вимог СОТ.

Про це повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко 3 жовтня під час круглого столу, присвяченого зовнішній торгівлі України, організованого за підтримки ZN.UA.

"Ми налаштовані реалізувати весь потенціал поглибленого співробітництва з ЄС. Товарна номенклатура українського Митного тарифу приведена у відповідність до вимог СОТ", - зазначив глава Міндоходів.

За його словами, окреме питання - взаємне визнання Україною та країнами ЄС статусу уповноважених економічних операторів.

"Це створить сприятливі умови торгівлі для національних товаровиробників на європейському ринку. Ми працюємо над відповідними нормативними документами для впровадження цього інструменту", - зазначив Клименко.

Нагадаємо, як зазначали експерти, імплементація митної частини Угоди про асоціацію з ЄС стане логічним і послідовним продовженням реформ, які вже почалися в Україні.

При цьому співголова митного комітету Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), менеджер PwC Україна Денис Шендрик зазначав, що новий Митний кодекс, відповідаючи в основному стандартам СОТ та ГАТТ, а також принципам Кіотської Конвенції про гармонізацію і спрощення митних процедур, вже є досить схожим на європейське законодавство.

"Тобто не можна говорити, що після підписання Угоди про асоціацію будуть встановлені нові "правила гри" чи внесені новаторські зміни в законодавство", - підкреслював фахівець.