Twitter може залучити 1,61 мільярда в ході IPO

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 12:42

Ціновий діапазон акцій мікроблогінгового ресурсу Twitter в рамках IPO на Нью-Йоркській фондовій біржі встановлений у розмірі 17-20 долара за штуку.

Про це пишуть "Вести Економіка" з посиланням на Reuters.

Сервіс мікроблогінгу Twitter розраховує залучити в ході первинного публічного розміщення акцій від 1,25 млрд доларів до 1,44 млрд доларів. Всього Twitter має намір реалізувати на Нью-Йоркській фондовій біржі біля 13% від загальної кількості - 70 млн акцій.

Якщо всі запропоновані акції будуть продані, Twitter запропонує інвесторам додатково 10,5 млн цінних паперів. Це дозволить збільшити обсяг виручки від IPO до 1,6 млрд доларів.

Нещодавно стало відомо, що банки-організатори IPO сервісу погодилися відкрити для компанії револьверну кредитну лінію у розмірі 1 млрд доларів з терміном надання позики на п'ять років, ставка - 1-1,75 % плюс LIBOR (лондонська ставка міжбанківського кредитування).

Ці кошти допоможуть Twitter покрити потенційні витрати в ході первинного розміщення, а можливо, будуть використані пізніше для розвитку бізнесу. При цьому особливість револьверної, інакше - поновлюваної, позики полягає в тому, що компанія повинна буде виплатити кредиторам певну суму, навіть якщо гроші їй не знадобляться.

Дата проведення IPO, яке відбудеться на Нью-Йоркській фондовій біржі, поки не оголошена. За неофіційними даними, первинне розміщення акцій може відбутися до кінця листопада.