Україна та ЄС погодили новий маршрут постачання газу

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 11:29

Україна і Європейський союз погодили новий маршрут постачання природного газу в Україну з Хорватії через територію Угорщини до українських газових сховищ.

Про це повідомили член Європейської комісії з питань енергетики Гюнтер Оттінгер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький після переговорів у Брюсселі, передає "УНІАН".

Нагадаємо, 16 травня в компанії повідомили, що заява міністра енергетики та вугільної промисловості Ставицького про початок "тестових" постачань газу з Словаччини в Україну не підтверджена галузевої статистикою.

Раніше, 15 травня міністр енергетики та вугільної промисловостіСтавицький повідомив про початок імпорту газу з Словаччини в тестовому режимі. За його словами, тести та обмін інформацією продляться 7-10 днів.

Як відомо, головний виконавчий директор RWE Supply & Trading GmbH Стефан Юдіш раніше заявив, що почати постачання газу через територію Словаччини німецькою RWE поки не вдається не через відсутність технічних можливостей, а через російський "Газпром", який фактично блокує постачання, відмовляючись узгодити заявку на транспортування газу в Україну.