Українські банки будуть співпрацювати з американськими податківцями

Середа, 23 жовтня 2013, 19:19

Україна проведе переговори з США з питання співпраці між українськими банками та американськими податковими органами, у зв'язку зі вступом в дію закону США про податкові вимоги до іноземних рахунків.

Про це повідомила Незалежна асоціація банків України, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, Кабінет міністрів звернувся з пропозицією до Міністерства фінансів, Міністерства доходів та інших профільних міністерств до 25 листопада 2013 підготувати проект нормативно-правового акту.

Результатом цього акту стане проведення переговорів і підписання міждержавної угоди між урядами України і США з питання співробітництва банків України з Податковим управлінням США (IRS).

За інформацією асоціації, Кабмін ухвалив рішення про необхідність проведення переговорів за підсумками опитування учасників ринку за сприяння Національного банку.

Результати опитування говорять про істотні ризики для банків України, пов'язані з невиконанням законодавства США, в тому числі застосування санкцій з боку IRS та іноземних фінансових організацій, а також припинення співпраці з банками-кореспондентами в США.

Як повідомлялося, міжвідомча робоча група з питання формування узгодженої позиції у зв'язку зі вступом в дію закону США про податкові вимоги до іноземних рахунків розпочала роботу у квітні поточного року.

Група створена на підставі звернення асоціації в Кабмін і Нацбанк з проханням врегулювати питання імплементації вимог законодавства США, а також врегулювати взаємовідносини українських банків з податковими органами США на державному рівні.