Інвестори Microsoft хочуть відправити Білла Гейтс у відставку

Середа, 2 жовтня 2013, 09:03

Кілька впливових інвесторів корпорації Microsoft домагаються відходу Білла Гейтса з поста голови ради директорів компанії.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на агентство Рейтер.

За даними агентства, три неназваних інвестора Microsoft з числа 20 найбільших вкладників компанії лобіюють дане рішення в раді директорів.

На думку інвесторів, які в сукупності мають більше 5% акцій компанії, Гейтс, перебуваючи на своїй посаді, перешкоджає тому, щоб Microsoft приймала нові стратегії розвитку.

Також вони вважають, що відхід Гейтса дозволить надати наступнику Стіва Балмера, який нещодавно оголосив про відставку з поста генерального директора компанії, більше повноважень для здійснення необхідних змін в Microsoft.

Крім цього інвестори вважають, що повноваження Гейтса, який володіє 4,5% акцій компанії і є найбільшим приватним акціонером, непропорційні його частці в компанії.

Представники Microsoft відмовилися коментувати цю інформацію. Як відзначає агентство, поки ніщо не вказує на те, що рада директорів готовий прийняти рішення про відсторонення Гейтса з посади.

В даний час компанія зайнята пошуками наступника для Балмера. ЗМІ повідомляли, що найбільш імовірним кандидатом на пост генерального директора є глава компанії Ford Алан Мулаллі.