Facebook купила ізраїльський стартап Onavo

Понеділок, 14 жовтня 2013, 13:16

Сьогодні стало відомо, що найбільша соціальна мережа Facebook придбала ізраїльську компанію-розробника рішень для мобільної аналітики Onavo і тепер має намір відкрити свій офіс у Тель-Авіві.

Про це повідомляють "Вести економіка".

Умови угоди не розголошуються, проте журналісти різних видань, у тому числі ізраїльських Calcalist і The Marker, припускають, що сума, яку довелося заплатити компанії Facebook, знаходиться в проміжку між 100 млн доларів і 200 млн доларів.

Також є інформація про те, що 30 співробітників Onavo приєднаються до команди соціальної мережі. Інші ж продовжать працювати у своєму колишньому офісі в Ізраїлі, який скоро стане новим офісом Facebook.

Стартап Onavo, запущений в 2010, вийшов на ринок з двома продуктами: користувальницьким додатком для економії акумулятора пристроїв на iOS і Android і аналітичним сервісом для мобільних розробників і рекламодавців.

За три роки компанія, що базується в місті Тель-Авіві, змогла залучити 13 млн доларів від таких інвесторів, як Sequoia, Horizons Ventures, Motorola і Magma Venture Partners.

Нагадаємо, що це вже не перший ізраїльський стартап, яким зацікавилася Facebook. У березні 2011 компанія придбала розробника інтерфейсів для телефонів Snaptu за 70 млн доларів.

У червні 2012 за 50-60 млн доларів соціальною мережею був придбаний стартап Face.com, що працює над технологією розпізнавання осіб. Пізніше компанія звернула увагу на навігаційний сервіс Waze, який, тим не менше, був куплений корпорацією Google.

На сьогоднішній день розвиток мобільних технологій є пріоритетом для соціальної мережі: саме після того як Facebook оголосила про зростання ефективності мобільної реклами, акції компанії почали зростати.