Кабмін встановив максимум з видачі векселів на погашення боргів

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 14:28

Кабінет Міністрів встановив граничний обсяг видачі казначейських фінансових векселів для реструктуризації заборгованості держбюджету перед місцевими бюджетами з різниці в тарифах на теплову енергію на рівні 2,850 мільярда гривень.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів № 720 від 26 вересня, передають "Українські новини".

"Встановити граничний обсяг видачі фінансових казначейських векселів для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію в сумі 2,850 мільярда гривень", - наголошується в документі.

Кабмін також доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в терміновому порядку затвердити форми примірних договорів про проведення розрахунків між теплопостачальними підприємствами та постачальниками газу для погашення заборгованості за газ із застосуванням фінансових казначейських векселів.

Як повідомлялося, 10 жовтня Рада прийняла в першому читанні законопроект № 3358, який дозволяє Кабміну реструктуризувати заборгованість держбюджету перед місцевими бюджетами за 2013 з різниці в тарифах шляхом видачі казначейських фінансових векселів.

Станом на 1 січня 2013 борг перед місцевими бюджетами з різниці в тарифах на теплоенергію становив 3,9 млрд гривень , а на 1 вересня 2013 він збільшився до 10,6 млрд гривень.